dissabte, 6 de febrer del 2010

Es presenta Reus Decideix


La plataforma 'Reus Decideix' s'ha presentat en societat aquest dimecres al Centre de Lectura amb l'objectiu de fer el pròxim 25 d'abril, una consulta popular sobre la independència de Catalunya a Reus, coincidint amb dues més a Lleida i Girona. La comissió organitzadora, formada per una trentena de persones, calcula que necessitarà prop de dos mil voluntaris per tirar endavant una consulta en la qual estan cridats a votar uns 80.000 reusencs, amb una edat superior de setze anys. Per Joan Ballester, cap de la plataforma, l'important serà "la participació" i no el sentit del vot.

Ballester ha manifestat que la iniciativa neix amb el conveciment que es pot fer la consulta sense dependre dels recursos facilitats pels partits polítics i l'Ajuntament, tot i reconèixer que s'ha parlat amb les formacions per tal que facin una bona campanya de promoció. A més, s'ha mostrat convençut que la ciutadania de Reus respondrà a la crida feta per la plataforma, a través d'una pàgina web (www.reusdecideix.cat) i d'unes butlletes d'adhesió.
El dia de la votació, la ciutat es dividirà en deu districtes i, depenent de la quantitat de població és fixarà un nombre de voluntaris i de col·legis electorals. El sistema informàtic que emmagatzemarà el vot permetrà detectar que una persona no voti dues vegades. Qualsevol persona que acrediti, a través del DNI, la targeta de residència o l'empadronament, que resideix a Reus, tindrà dret al vot. Un cop s'acabi la jornada, totes les dades privades guardades s'eliminaran.
L'objectiu primordial de la plataforma és aconseguir un grau satisfactori de participació, tot i que Ballester no ha volgut fixar una xifra exacta. Per això es donarà l'opció de poder votar de forma anticipada durant els quinze dies que duri la campanya a una sèrie de taules mòbils distribuides per la ciutat.