dimarts, 1 de desembre del 2009

Actes programats per al divendres 4 de desembre i vot anticipat


L'activitat de les diferents comissions locals organitzadores de les consultes segueix sent frenètica. Aquesta setmana tenim dues cites que no ens podem perdre:

- divendres 4 de desembre a les 8 del vespre, Maspujols portarà a terme l'acte central de campanya amb les intervencions d'Uriel Bertran, d'un membre de la junta d'Òmnium Baix Camp i d'un representant de Maspujols Decideix. L'acte es portarà a terme al Casal d'aquesta localitat. Vegeu el díptic a tamany gran clicant aquí.

- el mateix divendres 4 però dues hores després, a les 22 h., li tocarà el torn a Montbrió del Camp, on els 4 alcaldes de la democràcia d'aquest municipi impartiran una interessant xerrada-col·loqui sobre les consultes. L'acte es portarà a terme a la Casa de Cultura.

En qualssevol d'aquests actes us podreu informar sobre com fer-vos voluntaris/àries, fer donatius o comprar marxandatge.

Per a més informació:

- Maspujols Decideix: maspujolsdecideix@gmail.com

- Montbrió Decideix: montbriodecideix@gmail.com

D'altra banda, diumenge 6 de desembre Almoster Decideix instal·larà una paradeta a la Festa de l'Oli que se celebra al Parc de l'Aubareda d'aquest municipi durant tot el matí a partir de les 9.00 h. A la paradeta podreu trobar informació i marxandatge per al finançament de la consulta.

S'inicia el vot anticipat

Almoster ha estat el poble que ha iniciat al Baix Camp aquest dissabte 28 de novembre la campanya del vot anticipat per a la consulta sobre la independència de Catalunya. Fou en aquesta població on el primer ciutadà del Baix Camp va emetre el seu vot. Durant l'horari d'obertura de l'oficina de votació anticipada, 7 ciutadans i ciutadanes més van respondre a la pregunta "Està d'acord que la Nació Catalana, esdevingui un Estat de Dret, Independent, Democàtic i Social, integrat a la Unió Europea?".

El vot anticipat dels referèndums del 13 de desembre és equiparable al vot per correu. L’objectiu és que tothom que per qualsevol raó no pugui ser al municipi el dia 13, pugui exercir el seu dret de vot igualment amb total garantia i rigor. Cada municipi indica on es pot votar i en quins horaris.

La campanya de vot anticipat a Almoster continuarà els propers dissabtes 5 i 12 de novembre de 12.00 a 14.00 hores. Per la seva banda, Montbrió iniciarà el vot anticipat aquest dimecres dia 2, per continuar el 3, 9 i 10 de desembre, sempre entre les 19.00 i les 21.00 h. al c/ Sant Rafel, 3 ("antiga Ditada") d’aquest municipi. Podeu rebre més informació al respecte escrivint a almosterdecideix@gmail.com o a montbriodecideix@gmail.com, respectivament.

La comissió de Maspujols, l’altre municipi del Baix Camp que portarà a terme la consulta el 13 de desembre, implantarà el vot anticipat d'acord amb les peticions que els hi arribin.

Per exercir el dret de vot anticipat, la persona votant haurà d’acreditar la seva identitat i la residència habitual a la localitat on es porti a terme la consulta. L’acreditació d’identitat es portarà a terme mitjançant el carnet d’identitat o el carnet de conduir. Tenen dret a vot les persones d’edat igual o superior als 16 anys empadronades al municipi. Els estrangers comunitaris hauran d’aportar el carnet d’identitat del país d’origen; els estrangers no comunitaris, el NIE, i la resta d’estrangers el passaport del país d’origen. En cas que al document d’identitat no hi consti l’adreça al municipi, l’elector haurà d’acreditar la seva residència exhibint el certificat o el volant d’empadronament, de data posterior a la del document identificador.